Convocat el Premi Aliments d´Espanya


XXX edición del Premio Alimentos de España

24 de agost de 2017
Dinamización rural

Oberta la convocatòria per a la presentació de sol·licituds a aquest guardó, que premia el treball i l'esforç del sector alimentari espanyol.


El Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient convoca la XXX edició del Premi Aliments d'Espanya .

Aquest premi veterà reconeix la tasca dels professionals del sector agroalimentari i pesquer espanyol a través de vuit modalitats:

1. Premi "Aliments d'Espanya a la Indústria Alimentària": reconeix la trajectòria i les accions relacionades amb la producció, la transformació, la innovació i la inversió tecnològica, la utilització de recursos locals, el desenvolupament d'estratègies de comercialització i promoció i de sostenibilitat.

2. Premi Aliments d'Espanya a la Producció Ecològica: dirigit a reconèixer les accions vinculades a la conservació de la biodiversitat i el respecte al medi ambient, la potenciació del desenvolupament rural i dels recursos locals i la innovació tecnològica, redundant en l'obtenció de productes de qualitat d'acord amb el mètode de producció ecològica.

3. Premi "Aliments d'Espanya a la Internacionalització": destinat a guardonar l'esforç d'empreses alimentàries, organitzacions o associacions per accedir, desenvolupar i consolidar la seva posició al mercat internacional.

4. Premi "Aliments d'Espanya a la Producció de la Pesca i l'Aqüicultura": el seu objectiu és contribuir a la promoció dels productes de la pesca i de l'aqüicultura i millorar-ne la imatge i posició al mercat. Es valorarà la trajectòria empresarial, així com la rellevància socioeconòmica o el caràcter innovador del producte.

5. Premi "Aliments d'Espanya de Comunicació": adreçat a destacar els treballs de comunicació que estiguin relacionats amb la naturalesa, la producció, la transformació, la comercialització, el respecte al medi ambient, les propietats, el valor nutritiu i els aspectes culturals i gastronòmics dels aliments d'Espanya.

6. Premi "Aliments d'Espanya a la Restauració": cerca reconèixer els establiments de restauració situats al territori nacional oa l'estranger que potenciïn la utilització, presentació, innovació i bon ús dels aliments espanyols a la gastronomia.

7. Premi "Extraordinari Aliments d'Espanya": la seva finalitat és reconèixer amb caràcter extraordinari aquella persona, empresa, entitat o organisme quan concorrin circumstàncies destacades o continuades en el temps relacionades amb la producció, la transformació, la comercialització, la difusió i la promoció dels aliments espanyols.

8. Accèssit Aliments d'Espanya a la Iniciativa Emprenedora: persegueix distingir la tasca de les indústries alimentàries espanyoles de implantació recent que destaquen per l'aplicació d'enfocaments nous en la producció, transformació i comercialització i per la participació valorable i reconeixible de joves i dones.

Podran participar les empreses, entitats, persones físiques o jurídiques de naturalesa pública o privada emplenant la sol·licitud a través d'aquestFORMULARI . La data límit per a la presentació de sol·licituds és el 30 d'octubre de 2017