La qualitat alimentària —una aspiració cada cop més compartida per productors i consumidors— és responsabilitat de tota la cadena de valor, des dels cultius i granges fins al producte final als lineals i mercats. D'acord amb l'estratègia De la granja a taula , la seguretat de l'abastament ha de ser compatible amb un sistema alimentari que sigui just amb els seus productors i, alhora, saludable i respectuós amb el medi ambient.

En aquest marc, la Xarxa PAC desenvolupa accions per fomentar processos capaços de generar aliments més saludables i sostenibles; recolzant relacions més directes entre productor agrari i consumidor, les estratègies de qualitat diferenciada, i l'associacionisme i cooperativisme en agricultors i ramaders, primera i més important anella de la cadena agroalimentària.

Documentació relacionada

Revista Savia Rural: estiu 2025

El número 7 de Savia Rural conté diverses iniciatives que refermen o obren possibilitats de desenvolupament rural.

NOVA CONVOCATÒRIA PREMIS ARIA

La Xarxa Europea de la PAC ha convocat la tercera edició dels

Revista Savia Rural: primavera 2025

Aquest número de Savia Rural té la cultura entre els seus components principals. Conversem amb l'escriptor Julio Llamazares, que ha fet de la memòria i el paisatge rural dues constants a la seva literatura.