A calidade dos alimentos -unha aspiración cada vez máis compartida por produtores e consumidores- é responsabilidade de toda a cadea de valor, desde os cultivos e granxas ata o produto final nos andeis e nos mercados. En liña coa estratexia da Farm to Fork , a seguridade do abastecemento debe ser compatible cun sistema alimentario xusto cos seus produtores e, ao mesmo tempo, saudable e respectuoso co medio ambiente.

Neste marco, a Rede PAC desenvolve accións para impulsar procesos capaces de xerar alimentos máis saudables e sostibles; apoiando relacións máis directas entre produtores e consumidores agrarios, estratexias diferenciadas de calidade e asociacións e cooperativas entre agricultores e gandeiros, primeiro e máis importante elo da cadea agroalimentaria.

Documentación relacionada

Revista Rural Savia: Verán 2025

O número 7 de Savia Rural recolle varias iniciativas que reforzan ou abren posibilidades para o desenvolvemento rural.

NOVA CONVOCATORIA PARA OS PREMIOS ARIA

A Rede Europea da PAC anunciou a terceira edición dos

Revista Rural Savia: primavera 2025

Este número de Savia Rural ten a cultura entre os seus principais compoñentes. Falamos co escritor Julio Llamazares, que fixo da memoria e da paisaxe rural dúas constantes na súa literatura.