PAC Sareak abeltzaintza estentsiboari buruzko mahai-inguru bat antolatu zuen "Presura 2025" azokan…
Elikagaien kalitatea —ekoizleek eta kontsumitzaileek gero eta gehiago partekatzen duten nahia— balio-kate osoaren ardura da, laboreetatik eta ustiategietatik hasi eta apaletan eta merkatuetan azken produkturaino. Farm to Fork estrategiaren ildotik, hornikuntza-segurtasunak bateragarria izan behar du ekoizleentzat bidezkoa den eta, aldi berean, osasuntsu eta ingurumena errespetatzen duen elikadura-sistema batekin.
Esparru horretan, PAC Sareak elikagai osasuntsuagoak eta jasangarriagoak sortzeko gai diren prozesuak sustatzeko ekintzak garatzen ditu; nekazaritza-ekoizleen eta kontsumitzaileen arteko harreman zuzenagoak, kalitate-estrategi desberdinduak eta nekazari eta abeltzainen arteko elkarte eta kooperatibak, nekazaritzako elikagaien kateko lehen eta garrantzitsuena den katebegira.
Berriak
Ekitaldiak, tailerrak eta prestakuntza
- 21-10-2025
- 13-10-2025
- 21-07-2025
- 08-07-2025
Lotutako dokumentazioa
Savia Rural Aldizkaria: 2025eko Uda
Savia Rural aldizkariaren 7. zenbakian landa-garapena indartzen edo aukerak irekitzen dituzten hainbat ekimen daude.
ARIA SARIEN DEIALDI BERRIA
Europako NPB Sarea
Savia Rural aldizkaria: 2025eko udaberria
Savia Rural- en ale honek kultura du osagai nagusien artean. Julio Llamazares idazlearekin hitz egin dugu, bere literaturan memoria eta landa-paisaia bi konstante bihurtu dituena.