LIFE 2025 Sarien edizio berriak parte-hartze nazionala duen proiektu bat aitortzen du.
Elikagaien kalitatea —ekoizleek eta kontsumitzaileek gero eta gehiago partekatzen duten nahia— balio-kate osoaren ardura da, laboreetatik eta ustiategietatik hasi eta apaletan eta merkatuetan azken produkturaino. Farm to Fork estrategiaren ildotik, hornikuntza-segurtasunak bateragarria izan behar du ekoizleentzat bidezkoa den eta, aldi berean, osasuntsu eta ingurumena errespetatzen duen elikadura-sistema batekin.
Esparru horretan, PAC Sareak elikagai osasuntsuagoak eta jasangarriagoak sortzeko gai diren prozesuak sustatzeko ekintzak garatzen ditu; nekazaritza-ekoizleen eta kontsumitzaileen arteko harreman zuzenagoak, kalitate-estrategi desberdinduak eta nekazari eta abeltzainen arteko elkarte eta kooperatibak, nekazaritzako elikagaien kateko lehen eta garrantzitsuena den katebegira.
Savia Rural aldizkariaren 7. zenbakian landa-garapena indartzen edo aukerak irekitzen dituzten hainbat ekimen daude.
Europako NPB Sarea
Savia Rural- en ale honek kultura du osagai nagusien artean. Julio Llamazares idazlearekin hitz egin dugu, bere literaturan memoria eta landa-paisaia bi konstante bihurtu dituena.