
24 de Abuztua de 2017
Espainiako elikagaien sektorearen lana eta ahaleginak aitortzen dituen sari honetarako eskaerak aurkezteko epea zabalik dago.
Nekazaritza, Arrantza, Elikadura eta Ingurumen Ministerioak Espainiako Elikadura Sariaren 30. edizioa iragarri du. Ekimen honen helburua da elikagai-katean parte hartzen duten profesionalen, erakundeen eta enpresen ahaleginak, berrikuntza teknologikoan eta inbertsioan egiten duten lana, marketin-estrategia nazionalak eta nazioartekoak, eta gure elikagaien eta gastronomiaren hedapena, sentsibilizazioa eta sustapena sustatzen dituzten ekintzak aitortzea.
Sari historiko honek Espainiako nekazaritza-elikagaien eta arrantza sektoreko profesionalen lana aitortzen du zortzi kategoriatan:
1. "Elikagaien Industriako Alimentos de España Saria": ekoizpenarekin, prozesamenduarekin, berrikuntza teknologikoarekin eta inbertsioarekin, tokiko baliabideen erabilerarekin, marketin eta sustapen estrategien garapenarekin eta jasangarritasunarekin lotutako ibilbidea eta ekintzak aitortzen ditu.
2. "Espainiako Elikagaien Saria Ekoizpen Ekologikorako": biodibertsitatearen kontserbazioarekin eta ingurumenaren babesarekin, landa-garapenaren eta tokiko baliabideen sustapenarekin eta berrikuntza teknologikoarekin lotutako ekintzak aitortzeko diseinatua, ekoizpen ekologikoko metodoetan oinarritutako kalitatezko produktuak ekoiztea lortuz.
3. "Nazioartekotzerako Espainiako Elikagaiak" Saria: elikagaien enpresek, erakundeek edo elkarteek nazioarteko merkatura sartzeko, garatzeko eta bertan duten posizioa finkatzeko egiten dituzten ahaleginak aitortzeko diseinatua.
4. "Espainiako Elikagaien Saria Arrantza eta Akuikultura Ekoizpenerako": bere helburua arrantza eta akuikultura produktuak sustatzen laguntzea eta haien irudia eta merkatuko posizioa hobetzea da. Negozioaren ibilbidea, baita produktuaren garrantzi sozioekonomikoa eta izaera berritzailea ere baloratuko dira.
5. "Espainiako Elikagaien Komunikazio Saria": Espainiako elikagaien naturarekin, ekoizpenarekin, prozesamenduarekin, merkaturatzearekin, ingurumenarekiko errespetuarekin, propietateekin, nutrizio-balioarekin eta alderdi kultural eta gastronomikoekin lotutako komunikazio-lana nabarmentzeko helburua du.
6. "Espainiako Jatetxeentzako Sukaldaritzaren Saria": Espainian edo atzerrian kokatutako jatetxeak aitortzea du helburu, gastronomian Espainiako elikagaien erabilera, aurkezpena, berrikuntza eta eraginkortasunez baliatzea sustatzen dutenak.
7. "Espainiako Elikagaien Sari Berezia": Bere helburua pertsona, enpresa, erakunde edo erakunde bati aitortza apartekoa ematea da, Espainiako elikagaien ekoizpenarekin, prozesamenduarekin, merkaturatzearekin, banaketarekin eta sustapenarekin lotutako inguruabar nabarmenak edo iraunkorrak aurkitzen dituztenean.
8. Finalista "Ekintzailetza Ekimenerako Espainiako Elikagaiak": Sari honek ekoizpenean, prozesamenduan eta merkaturatzean ikuspegi berritzaileak aplikatzeagatik eta gazteen eta emakumeen parte-hartze baliotsu eta aitorgarriagatik nabarmentzen diren Espainiako elikagai-industrien lana aitortzen du.
Enpresa, erakunde, pertsona fisiko edo juridiko publiko edo pribatuek parte har dezakete eskaeraINPRIMAKI honen bidez betez. Eskaerak aurkezteko epea 2017ko urriaren 30ean amaituko da.