Conferencia da REDE RURAL NACIONAL para o
DIFUSIÓN DOS RESULTADOS DOS GRUPOS DE FOCO AGRICULTURA DA AEI
PÚBLICO OBXECTIVO : INTERESADOS NOS GRUPOS DE DISCUSSIÓN DA ASOCIACIÓN EUROPEA DE INNOVACIÓN
DATA : 31 de maio de 2016
LUGAR :
Centro Nacional de Formación Agraria .
Ministerio de Agricultura, Alimentación e Medio Ambiente.
San Fernando de Henares. Madrid.
Os grupos focais da AEI-Agri, establecidos no marco da Asociación Europea para a Innovación, recompilan coñecementos e identifican problemas nunha área específica, co obxectivo de priorizar accións innovadoras e mellores prácticas en produtividade e sustentabilidade agrícolas. Están compostos por unha vintena de expertos, entre os que se inclúen agricultores, silvicultores, asesores, investigadores e representantes do sector agrícola.
Durante esta sesión, os membros dos grupos de traballo europeos e nacionais da AEI-Agri que xa completaron o seu traballo presentarán os seus resultados sobre os seguintes temas específicos:
- Contido de materia orgánica nas rexións mediterráneas
- Redución do uso de antibióticos no sector porcino
- Zonas de alto valor natural: rendibilidade agrícola
- Recursos xenéticos, modelos de cooperación
- Rendibilidade dos pastos permanentes
- Auga e Agricultura
- Xestión integrada para a loita contra as enfermidades transmitidas polo solo en cultivos arables
- Xestión innovadora de cadeas curtas de subministración de alimentos
- Agricultura de precisión
- Cultivos de proteínas
- Rego, enerxía e medio ambiente (grupo focal nacional AEI-Agricultura)
Máis información sobre os Grupos de Foco Agri europeos da AEI pódese atopar nesta ligazón:
https://ec.europa.eu/eip/agriculture/en/content/focus-groups
PROGRAMA :
9:30 - 10:00 da mañá | Recepción e rexistro para o evento |
10:00 - 10:15 da mañá | Inauguración da xornada. Isabel Bombal Díaz. Unidade de apoio Dirección Xeral de Desenvolvemento Rural e Política Forestal Ministerio de Agricultura, Alimentación e Medio Ambiente |
10:15-10:45 h | Introdución aos grupos focais agrícolas do EIP. Andrés Manuel García Lamparte Punto de servizo EIP-AGRI. DG AGRI. Comisión Europea |
10:45 - 11:30 da mañá | Presentación dos resultados dos Grupos Focais. FG1. Contido de materia orgánica nas rexións mediterráneas Jaume Lloveras calquera dos dous FG2. Redución do uso de antibióticos no sector porcino Edgar García Manzanilla; Pedro Rubio Nistal Quenda de preguntas |
11:30 - 12:15 h | Presentación dos resultados dos Grupos Focais. FG3. Zonas de alto valor natural: rendibilidade agrícola Concha Salguero calquera dos dous FG4. Recursos xenéticos, modelos de cooperación Mercé Rovira, María Josefa Suso Quenda de preguntas |
12:15-12:45 h | Pausa para o café |
12:45 - 13:30 | Presentación dos resultados dos Grupos de Foco FG5. Rendibilidade dos pastos permanentes Koldo Osoro calquera dos dous FG6. Auga e Agricultura Helena Gómez Macpherson Quenda de preguntas |
13:30 - 14:15 | Presentación dos resultados dos Grupos de Foco FG7. Xestión integrada para a loita contra as enfermidades transmitidas polo solo en cultivos arables Miguel de Cara calquera dos dous FG8. Xestión innovadora de cadeas curtas de subministración de alimentos Remedios Carrasco Sánchez Quenda de preguntas |
14:15 - 15:15 | Pausa para xantar |
15:15 - 16:00 | Presentación dos resultados dos Grupos de Foco FG9. Agricultura de precisión Emilio Gil calquera dos dous FG10. Cultivos de proteínas Felipe Gómez de Valenzuela, Paloma Gatón, Diego Rubiales Quenda de preguntas |
16:00 - 16:45 | Presentación dos resultados do Grupo de traballo nacional FG11 Rego, enerxía e medio ambiente (FGNATIONAL) Javier Martín Herrero Quenda de preguntas |
16:45 - 17:15 | Conclusións e peche da xornada |
No requiere inscripción o la inscripción es externa.
No requiere inscripción o la inscripción es externa.