Productes agroalimentaris catalans sobre rodes


Productos agroalimentarios catalanes sobre ruedas

30 de setembre de 2016
Dinamización rural

La gastroneta de degustació "La Tartana" viatja amb aliments locals per Catalunya


30.09.2016

El Grup d'Acció Local (GAL) Associació per a la Gestió del Programa Leader Ripollès - Ges - Bisaura va presentar a La Tartana el passat 18 de juliol. territori. Està previst que La Tartana viatgi fins a final d'aquest any per diferents localitats catalanes.

La Tartana va començar la ruta al Centre de Tecnificació Esportiva l'Avellaneda de Ripoll, Girona, on va presentar plats preparats amb carns de xai, cabrit o poltre, formatges i pans. També visitarà fires i esdeveniments de Catalunya i visitarà els alumnes de l'Aula d'Hostaleria del Ripollès.

La tendència a valorar els productes de proximitat requereix que els alumnes despecialitats culinàries tinguin un coneixement més precís de tot el procés, des de la producció fins al plat. Els futurs professionals, tant de camp com dels fogons, són els joves que actualment estan en període de formació.

Un dels objectius resideix a fomentar l'hàbit en el consum dels productes locals d'una manera natural i quotidiana. Per dur a terme aquesta tasca de sensibilització La Tartana visitarà escoles dins del projecte “Territori educador. nenes.

L'Associació per a la Gestió del Programa Leader Ripollès - Ges - Bisaura forma part dels 11 GAL repartits pel territori rural de Catalunya, seleccionats en aquest període per a la implantació i el desenvolupament de la metodologia Leader en el marc del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2020.

La Tartana visitarà les localitats en les dates següents:

01/10/16 Fira Europea del Formatge.

02/10/16 Fira del Tast del Bisaura.

08/10/16 Fira del Bestiar de la Vall de Ribes.

09/10/16 Mercat de la Patata.

15/10/16 Fira Catalana de l'Ovella.

22/10/16 Biennal del Metall.

11/12/16 Fira de Nadal.