Compartir experiencias de apoio a Grupos Operativos de Innovación


Grupos Operativos de Innovación

13 de Outubro de 2016
Innovación

España presentou as conclusións do primeiro Grupo Focal Nacional de Innovación no taller internacional EIP-AGRI sobre Redes e Comunicación celebrado en Budapest os días 4 e 5 de outubro.


A Dirección Xeral de Desenvolvemento Rural e Política Forestal participou no taller internacional organizado pola Asociación Europea para a Innovación nunha Agricultura Produtiva e Sostible (EIP-AGRI), compartindo as experiencias do primeiro Grupo de Traballo Nacional sobre Rego, Medio Ambiente e Clima. Este grupo de traballo ten como obxectivo fomentar o debate entre as partes interesadas e definir claramente as necesidades de innovación. Tamén serve como posible punto de partida para a creación de Grupos Operativos sobre o tema no marco da EIP-AGRI.

Os obxectivos deste Fondo son reducir o consumo e os custos enerxéticos, promover o uso de fontes de enerxía renovables en lugar de fontes de enerxía convencionais, reducir as emisións de gases de efecto invernadoiro e outros impactos ambientais e controlar as especies invasoras responsables da diminución da eficiencia enerxética na agricultura de regadío.

O Grupo de Traballo está formado por 20 membros de universidades e centros de investigación, organismos públicos de avaliación, empresas públicas e privadas, asociacións de agricultores, comunidades de regantes, organizacións non gobernamentais ambientais, así como un representante da Oficina Española de Cambio Climático e do EPI-AGRI.

Os resultados do traballo realizado ata o de agora por este Fondo Mundial puxéronse a disposición dos destinatarios finais coa axuda da Rede Rural Nacional, que organizou un obradoiro para este fin e tamén contribuíu á súa difusión a través da súa páxina web http://www.redruralnacional.es/grupo-focal-sobre-regadio-energia-y-medio-ambiente

O MAGRAMA puxo en marcha recentemente un novo Grupo de traballo nacional sobre a sustentabilidade económica da xestión forestal.

Para obter máis información, consulta esta ligazón.