Sesión informativa sobre a Lei de prevención da perda e o desperdicio de alimentos

21 de Julio de 2025 09:30 - 10:45
Descripción

Contexto

O 2 de abril publicouse no Boletín Oficial do Estado (BOE) a Lei de prevención da perda e o desperdicio de alimentos. Trátase da primeira lei nacional sobre o desperdicio de alimentos en España, centrada na prevención e a concienciación.

A lei ten como obxectivo frear o desperdicio de alimentos en toda a cadea alimentaria, aplicándose á produción primaria, á transformación, á distribución, á hostalería e á restauración, ás organizacións e asociacións que distribúen alimentos doados e ás administracións públicas.

O regulamento beneficiará a todos os operadores da cadea, xa que os axudará a optimizar os seus recursos e mellorar a eficiencia e o rendemento da súa produción. Os requisitos da lei adáptanse ás necesidades específicas dos distintos operadores económicos da cadea alimentaria.

A Dirección Xeral de Alimentación, a través da Subdirección Xeral de Calidade e Sostibilidade Alimentaria, ten como obxectivo dar a coñecer os aspectos clave desta nova lei, co fin de facilitar a súa aplicación por parte dos axentes da cadea alimentaria.

O obxectivo é familiarizar os operadores co contido da lei, con especial énfase nas obrigas xerais dos axentes da cadea e nas obrigas das administracións públicas.

Obxectivos do día:

O obxectivo do obradoiro é familiarizar os representantes do sector agroalimentario (produción primaria, industria, distribución, HORECA e terceiro sector) coa nova lei de desperdicio alimentario, e para iso preténdese aprender o seguinte:

Organizado por :

A Subdirección Xeral de Calidade e Sostibilidade Alimentaria (Dirección Xeral de Alimentación) do Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación, no marco da Rede da PAC, coordinada pola Subdirección Xeral de Planificación da Política Agraria.

Público obxectivo:

O evento está dirixido ás partes interesadas da cadea alimentaria e ás administracións públicas, en xeral, a calquera persoa implicada no sector agroalimentario que estea interesada na prevención do desperdicio de alimentos.

O evento celebrarase en liña a través da plataforma ZOOM e para participar é preciso rexistrarse nesta ligazón.