Nekazaritza birsortzaileak dio lurzoruaren osasuna gure elikadura-sistemaren iraunkortasun orokorrarekin lotuta dagoela, landareen eta animalien nutrizio-kalitatetik hasi eta gure planetaren etorkizuneraino. Bere helburua, beraz, lurzoruaren emankortasuna eta biodibertsitatea birsortzea, suspertzea eta mantentzea da: bizitza eta materia organiko ugari dituen eta naturaren baliabide propioak erabiliz elikagaiak ekoizteko gai den lurzoru bat sustatzen du.
Horretarako, nekazaritza, abeltzaintza eta/edo basogintza teknikak erabiltzen ditu, landareak modu naturalean elikatzen dituztenak eta lurzorua bere prozesu biologikoetan eragina izan dezaketen esku-hartzeetatik babesten dutenak. Ez da iraganera itzultzea; guztiz kontrakoa: lurzoruaren funtzionamenduari eta landarediaren nutrizioari buruz gaur egun dugun ezagutza zientifiko berri guztia barneratzen duen eredu berritzailea da.
Modua:
Prestakuntzak izaera mistoa izango du:
- Hiru saio teoriko online moduan , guztira 10 orduko iraupenarekin
- Teknika birsortzaileak erabiltzen dituen baserri batera bisita: baserriak Valladolid, Cáceres eta Tarragonako udalerrietan daude (parte-hartzaile bakoitzak aukeratuko du zein bisitatu nahi duen).
Antolatzailea :
Ekitaldi hau PAC Sareak antolatzen du , Nekazaritza Politika Plangintzaren Azpizuzendaritza Nagusiak kudeatzen duena, Nekazaritza, Arrantza eta Elikadura Ministerioko Nekazaritza Baliabideen eta Elikagaien Segurtasunaren Idazkaritza Nagusiaren menpekoa.
Fakultatea:
Prestakuntza irakasleek emango dute Nekazaritza Birsortzailearen Elkartea .
Helburu-publikoa:
Prestakuntza hau honako hauei zuzenduta dago:
- Nekazaritza eta abeltzaintza teknikak ikasteko interesa duten nekazari eta abeltzainak birsortzailea
- Nekazaritza-prestakuntza arautuko ikastetxeetako ikasleak eta irakasleak
- Eskualdeko nekazaritza bulegoetako langile teknikoak
- Nekazaritza eta abeltzaintzarekin lotutako langile teknikoak
- Nekazaritza-profesionalen aholkulariak, prestatzaileak
Prestakuntzan parte hartzea doakoa da. Aurrez izena eman behar da hurrengo estekan.