
14 de Martxoa de 2017
Nekazaritza Ikerketarako Institutu Nazionalak (INIA) antolatutako foro sorta baten lehena izango da hau, ikerketaren eta nekazaritza-elikagaien sektorearen arteko harremanak errazteko helburuarekin, berrikuntza sustatzeko.
2017/03/14
Apirilaren 6an egingo den abeltzaintza ekologikoaren erronkei eta beharrei buruzko foroak erakunde publikoetako ikerketa-taldeen, enpresa-sektorearen eta beste sektore-ordezkari batzuen arteko elkarrizketa-foroa eskaintzea du helburu. Azken helburua lankidetza eta proiektu bateratuetan parte hartzea sustatzea da, horrela Espainiako nekazaritza-elikagaien sektorean ikerketa eta berrikuntza teknologikoa sustatuz.
Erkidegoko legerian (Kontseiluaren 834/2007 Erregelamendua (EE) azaltzen den bezala), ekoizpen ekologikoko metodoek gizarte-eginkizun bikoitza betetzen dute: alde batetik, kontsumitzaileen eskariari erantzuten dion merkatu espezifiko bati produktu ekologikoak eskaintzen dizkiote, eta, bestetik, ingurumenaren babesari, animalien ongizateari eta landa-garapenari laguntzen dioten ondasun publikoak eskaintzen dizkiote. Konferentziak ekoizpen modu honen hainbat alderdi jorratuko ditu (elikadura, osasuna, ongizatea, kudeaketa, arrazak, errentagarritasuna, kalitatea), abeltzaintzako espezie desberdinekin eta Espainiako eskualde geografiko desberdinekin lotuta.
Foroan Espainiako Nekazaritza Ekologikoaren Elkarteko (SEAE) ordezkariak eta Agriecol Sareko (Nekazaritza, Abeltzaintza eta Basogintza Ekologikoari buruzko Ikerketa Sarea) ikertzaileak izango dira.
Lekua Madrilgo INIA izango da, bere Auditorioan, Eraikin Nagusian (Ctra. de La Coruña, 7,5 km). Izen-ematea doakoa da, eta baiezkoa eman behar da, edukiera mugatua dela eta.
Datozen hilabeteetan, INIAk ongarritzeari, nekazaritza sektoreko iraunkortasun adierazleei, elikagaietako lehengai alternatibo eta jasangarri berriei eta landa garapeneko berrikuntzari buruzko foro berriak antolatuko ditu.
Foro hauei buruzko informazio guztia, gaiak, izen-ematea, programak eta ondorioak barne, IniaPortal-en dago eskuragarri.