O encontro "Va de Agro" reúne en Galicia grupos operativos e proxectos innovadores de 15 países europeos.


Va de Agro FEUGA 2022

22 de Setembro de 2022
Innovación

A reunión tivo lugar o 8 de setembro en Santiago de Compostela e acolleu máis de 30 proxectos rexionais, nacionais e europeos.


  • O evento foi organizado polos Grupos Operativos de Avienergy, Micoalga-Feed, Proteinleg e Tirac
  • O evento serviu para presentar avances e desenvolvementos innovadores nos sectores agroalimentario e forestal.

O encontro "Va de Agro" reúne en Galicia grupos operativos e proxectos innovadores de 15 países europeos.

A innovación e a cooperación como ferramentas clave para afrontar os desafíos actuais. Esta foi a premisa do encontro"Va de Agro. Coinnovando no sector agroalimentario e forestal", que tivo lugar o 8 de setembro en Santiago de Compostela. Un evento organizado polos Grupos Operativos de Avienergy , Micoalga-Feed e Proteinleg e Tirac , coordinado pola Fundación Empresa-Universidade Galega , forma parte das actividades do plan de difusión dos proxectos de innovación destes Grupos Operativos, cofinanciados nun 80 % polo Fondo Europeo Agrícola de Desenvolvemento Rural (Feader) da Unión Europea e nun 20 % polo Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación, no marco do Programa Nacional de Desenvolvemento Rural 2014-2022.

O evento reuniu máis de 30 proxectos rexionais, nacionais e europeos . Os seus obxectivos foron:

  • Presentar progresos e resultados innovadores
  • Promover a transferencia de resultados ao sector
  • Conectar as distintas partes interesadas no campo para explorar posibilidades de colaboración conxunta

Os temas centrais que estruturaron a programación foron os seguintes:

  • Redución de antibióticos na gandería
  • Sostibilidade alimentaria
  • A revalorización de subprodutos e residuos na agricultura e gandería (aproveitamento enerxético do esterco ou creación de novos insumos agrícolas para a mellora dos cultivos ecolóxicos)
  • Innovación e biodiversidade

Noticias

Na reunión participaron proxectos como Bioproinsect , que busca solucións no sector da alimentación baseada en insectos , como a obtención de fariña de vermes como produto para a alimentación animal.

Tamén chaman a atención traballos como os do Grupo Operativo Proteinleg , que obtivo un substituto do atún cun produto vexetal a base de leguminosas . Este proxecto, que se centra nas variedades tradicionais de leguminosas, ten como obxectivo promover alternativas á proteína animal e reducir a dependencia do gando da soia.

O simposio contou cunha serie de presentacións e mesas redondas con arredor de 16 proxectos innovadores, así como unha sección de exposicións que reuniu a 33 empresas.

O éxito do evento animou aos organizadores a convertelo nunha cita anual e a repetilo no futuro. E, dado que o aforo estaba cheo, os discursos emitíronse en directo, polo que a gravación do evento pódese ver aquí .